Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi a Vérfarkas??

 eleventh_hour___november_by_rayndancer.jpg

Kinézet

A vérfarkasoknak eltérő alakjaik lehetnek.

-Human: Ez az emberi alakjuk

-Bestia: Két lábon járó hatalmas farkas. 290-350 cm magasságúak lehetnek.

 

-Lupus A jól megszokott farkasnál alig eltérően nagyobb farkas.

 

A szőrzetük ( bunda,haj ) mind emberi, mind vérfarkas mivoltában megegyezik.Az egyetlen kivétel a szőke.A szőke hajjal rendelkező vérfarkassajnálatos módon nem létezik.De előfordulhatnak a farkas alakban szürke és nem kevés példányban hófehér esetleg foltos példányok is.

Szövetségesek és Előnyök

Rengeteg előnnyel rendelkeznek a vérfarkasok.A hihetetlenül gyors gyógyulás.képzeljük el, hogy a harci alakban lévő vérfarkas fezét 9 cm hosszan és 5 cm mélyen felhasítják egy késsel.Az a seb 6 mp alatt tökéletesen, heg nélkül beforr.Természetfeletti érzékek, de ez az előny hátránnyá is válhat, ha nem ügyelnek az erős fényekre vagy hangokra.Hihetetlen erő, ami igazán veszélyessé teheti ezeket a lényeket.

Szövetségeseket nem sokat találni a vérfarkasok oldalán.

ellenségük és Gyengeségük

 

silver_bullets_by_stianbl.jpg

A gyengeség természetesen az ezüst-más támadással szemben igen ellenállók.Érdekes hogy ez a momentum a 19.sz. előtt nem jelenik meg sehol sem.Minden ezüst tárgy okozhat seb, lassan gyógyul be.Míg a többi mágia vagy fém okozta sebesülés mp-ek alatt, az ezüst okozta sebek csigalassúsággal gyógyulnak, ráadásul eléggé fájdalmasak is.Az ezüst közelsége megrémiszti a vérfarkast és az érintése is kellemetlen számukra.A vámpírokkal ellenttben a vérfarkason nem érzékenyek a vallási ereklyékre és szimbólumokra, mint pl:a szenteltvíz vagy a kereszt.Néhány ország mondái szerint a rozs és a fagyöngy bisztonságos távolban tarja a vérfarkasokat.A belgák szerint a hegyi kőris árnyékában, bisztonságban vannak a vérfarkasoktól, míg megint máshól a farkasszőlőt ajánlják a támadások ellen.

A Hold

A hold állása csak a vad vérfarkasokat befolyásolja.Aki nincs tudatában az erőinek és a fajtabeliségnek, az minden teliholdkor átváltozik Bestia alakba.De aki lkánban született vagy lkánhoz csatlakozott, esetleg egy magányos farkas lett a mestere, az könnyedén megtanulja, hogy kell uralkodni a teste felett.Az átváltozást a hold nem befolyásolja, és képes lesz a Lupus alakot is felvenni.A hold már csak az erejére és a apirituális mágiára lesz befolyással.Egy vérfarkas teliholdkor a legerősebb és újholdkor a leggyengébb.

 

5.jpg

Vérfarkassá vállás

 

439950.jpg

A vérfarkasság több úton is terjedhet. Harapással. Az áldozatot egy másik vérfarkas megharapja és, nevezzük ’kórnak’, eluralkodik rajta. De nem csak ez az egy lehetőség van arra, hogy valaki vérfarkassá legyen. Természetes úton is lehet valaki vérfarkas. Mivel nem élőholtak, hanem halandók, így két vérfarkasnak a gyermeke szintén vérfarkas lesz. Egy halandó és egy vérfarkas nászából is vérfarkas születik. A domináns vér a farkasé így a gyermek automatikusan örökli. Csak halandó emberek és félelfek között lehetnek vérfarkasok. A többi lény vagy olyan erős, hogy ne uralkodjon el rajta a ’kór’ vagy rögtön belehal.

 Ezek mellett ismert még az, hogyha valaki kiissza egy farkas lábnyomából az vizet, akkor az is vérfarkassá fog válni. Azonban a 16. századi Olaud Magnus – svég író – szerint, a litván vérfarkasok egy speciális, kevert sörtől változnak vérfarkassá. Mások szerint énekkel is át lehet változni vérfarkassá. Ralston az Orosz Énekek című könyvében még a átváltoztató éneket is leírja, mellyel farkassá lehet válni. Az ember farkassá válását likantrópiának is nevezik. A kifejezés egy ősi görög szóból ered, a lykánthropos-ból. A lúkos jelentése farkas, míg a anthropos jelentése ember. Ezt akifejezést nem csak a farkasokra használják, hanem bármilyen más állattá való alakulásra – igan, ennek a helyes megfelelője a teriantrópia.

 

A mappában található képek előnézete Tyler Loockwood

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.